Welke kleding kan je kindje dragen in een Frans restaurant?

Steeds meer ouders nemen hun kinderen mee uit eten. Toch is het vaak lastiger dan gedacht. Eten in een restaurant is een chique aangelegenheid, en je wilt natuurlijk graag dat je kindje er goed uitziet. Maar het is ook belangrijk om aan comfort en gemak te denken. Daarom lees je in dit artikel precies welke leuke en stoere kindermode geschikt is voor een bezoek aan een Frans (of ander) restaurant.

Spijkerbroek

Een spijkerbroek is zeer comfortabel voor de meeste kinderen, waardoor ze zich prettig voelen. Daarnaast zijn spijkerbroeken gemaakt van denim stof, en deze stof kun je gemakkelijk schoonmaken. Spijkerbroeken zijn hierdoor zeer geschikt om te dragen naar een restaurant.

Donkere T-shirts of truien

Frans eten wordt vaak opgediend met kleurrijke sauzen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op geknoei en vlekken. Door te kiezen voor donkere kledingstukken zoals truien en T-shirts kun je vlekken makkelijker verbergen. Kies ook vooral voor stoffen die je met een doekje kunt schoonmaken, zoals katoen en linnen.

Schroom ook vooral niet om je kindje een vest te laten dragen tijdens het begin van het etentje. Wanneer je kindje dan knoeit, kun je altijd het vest uitdoen. Je kunt het vest overigens ook meenemen, bijvoorbeeld in een rugzak. Wanneer je kindje knoeit op zijn huidige outfit, kun je het vest dan gemakkelijk aanschieten zodat de vlek uit het zicht verdwijnt.

Klassieke Franse gerechten