Wat te doen nu je in restaurants niet meer mag roken?

Sinds enkele jaren is het per wet verboden om te roken in openbare gelegenheden. Dit betekent dat je als klant of bezoeker aan bijvoorbeeld musea, restaurants en bioscopen niet meer binnen mag roken. Veel mensen zijn blij met deze wet en zelfs de rokers begrijpen dat roken voor veel overlast kan zorgen. En je wilt natuurlijk niemand irriteren met jouw gewoontes. Gelukkig zijn er goede alternatieven bedacht waardoor je ook op andere manieren aan je nicotineshot kunt komen. In dit artikel lees je alles over de verschillende alternatieven van roken in een restaurant.

Buiten roken

Eén van de populairste alternatieven is natuurlijk het buiten roken. Heb je zin in een sigaret? Dan loop je even het restaurant uit en ga je buiten roken. In de meeste gevallen zul je voor het restaurant moeten roken, maar sommige restaurants hebben ook een speciale rokersplek ingericht. Hierbij kun je denken aan een stukje buitenplaats of terras waar bijvoorbeeld een lekker warm haardvuurtje wordt gebrand en waar bankjes staan om lekker op te zitten. Zo maak je van jouw rokerspauze toch nog een gezellig moment. Buiten roken is voor veel rokers een goed alternatief, omdat ze tegelijkertijd ook even hun benen kunnen strekken tijdens een diner.

Nicotine Pouches

Een andere manier om nicotine binnen te krijgen is het gebruik van Nicotine Pouches. Deze pouches plaats je in je mond, waardoor je geen sigaret meer nodig hebt. Nicotine Pouches zijn niet alleen een goed alternatief voor de sigaret, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Zo kun je Nicotine Pouches bijvoorbeeld kopen met mint-, chocolade- of koffiesmaak. Tijdens het diner kun je dus niet alleen een nicotine pouch gebruiken ter vervanging van je sigaretje, je kunt de Extra Strong White Mint Pouches bijvoorbeeld ook gebruiken als tussendoortje om je adem te maskeren, bijvoorbeeld na het eten van een gerecht waar veel knoflook in zat.

Je diner afhalen

Wil je écht graag binnen roken terwijl je eet? Dan is er maar één echte oplossing, en dat is het afhalen van je eten. Bij het afhalen van je voedsel kun je eten bestellen en het vervolgens ophalen in het restaurant. Je neemt dus niet plaats in het restaurant zelf, maar neemt het voedsel in plaats daarvan mee naar huis. Op deze manier kun je genieten van heerlijke gerechten van restaurantkwaliteit, maar dan wel lekker thuis op de bank. De meeste restaurants bieden inmiddels een afhaalservice aan, en in sommige gevallen kun je het eten zelfs thuis laten bezorgen. Je hebt er dus nagenoeg geen omkijken meer naar, het enige wat je hoeft te doen is online of telefonisch te bestellen. Wil je wel dat echte restaurantgevoel waarborgen? Dek dan je eettafel netjes in en vergeet vooral niet om wat kaarsjes aan te steken. Zo creëer je een romantische sfeer welke aanvoelt als een restaurant, terwijl je toch gewoon van je sigaretje kunt genieten zonder buiten te moeten staan.

Klassieke Franse gerechten