De perfecte outfit voor een chic diner

Het kan moeilijk zijn om te weten wat je aan moet trekken naar een chic restaurant. Vooral als je alleen voor hele speciale gelegenheden naar een duur, chic restaurant gaat, kun je het idee hebben dat je misschien niet in het bezit bent van de juiste kleding. Gelukkig zijn wij hier om je te vertellen dat het creëren van een ‘dure’ outfit helemaal nog niet zo duur hoeft te zijn. Integendeel zelfs: het kan zomaar zijn dat jij de perfecte outfit al in je kast hebt hangen.

In dit artikel vertellen we je hoe je op een simpele manier een geschikte outfit samenstelt voor een chic diner.

Houd het simpel

Minimalisme is chic. Houd het daarom simpel. Zoek naar een aantal simpele jurken in één kleur, zonder patroon, want op deze manier zie je er duur uit. Ook op het gebied van accessoires kun je het zo minimaal mogelijk houden. Een set met mooie, glimmende oorbellen is vaak al genoeg om je outfit net wat extra flair te geven. Te veel accessoires trekken de aandacht juist van de outfit weg, wat je natuurlijk wilt vermijden. Het maakt niet uit hoeveel je jurk je gekost heeft: zorg er altijd voor dat je alle focus naar de jurk zelf trekt.

Een goede kleur voor zo’n jurk is zwart. De kleur is erg neutraal, wat ervoor zorgt dat je jezelf welke uitstraling dan ook kunt geven. Je gedrag maakt je outfit af.

Als je toch van patronen houdt, kun je dit naar voren laten komen in de schoenen die je draagt. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte hak met gekleurde accenten.

Draag een damespak

Als jij niet zo van jurken houdt, kun je er ook voor kiezen om een damespak aan te schaffen. In tegenstelling tot bij een simpele jurk is het in dit geval juist goed om voor een lichte tint te kiezen. Dit maakt een pak snel al vrouwelijker. Zorg er ook voor dat het pak uit slechts één kleur bestaat.

Mocht je van patronen en kleuren houden, dan kun je dit laten zien in de blouse die je erbij aantrekt. Kies voor een zachte of vrolijke kleur die goed laat zien wie jij bent, zodat je je persoonlijke charme goed aan de buitenwereld kunt laten zien.

Met deze tips zorg je ervoor dat jij je ook in een chic restaurant volledig op je gemak zal voelen.